Klachtencommissie Privacy behandelt eerste zaak


Datum: 01-09-2016

De Klachtencommissie Privacy houdt zich onder andere bezig met vragen rond privacy en de toegang van (rit)registratiesystemen. De klachtencommissie beoogt adviezen aan zakelijke rijders te geven die recht doen aan de wet- en regelgeving, maar die tegelijkertijd praktisch en werkbaar zijn.

De afgelopen maanden heeft VZR een berijder geholpen om een onwettige situatie met betrekking tot schending van privacy met zijn werkgever op te lossen.

De casus
De berijder rijdt in een leaseauto die ter beschikking gesteld is door de werkgever voor zakelijke en privéritten. De auto is voorzien van een ritregistratiesysteem. W
erknemer en werkgever zijn mondeling overeengekomen dat er een ritschakelaar in het ritregistratiesysteem zou komen, zodat er onderscheid gemaakt kan worden tussen zakelijke en privékilometers. Echter, de ritschakelaar is tot op heden niet gemonteerd in de auto. De berijder werd ook meerdere malen geconfronteerd met de exacte plaats waar hij zich bevond bij privégebruik van de auto, in het weekend en op vrije dagen/vakantie.

De berijder heeft zich gewend tot VZR en zijn werkgever verzocht de Privacyregeling te tekenen. De werkgever heeft dit geweigerd. VZR heeft vervolgens de werkgever aangeschreven. Wij hebben de werkgever tot driemaal toe verzocht om de Privacyregeling te ondertekenen met de betreffende berijder. Helaas kregen we na herhaaldelijk vriendelijk verzoek geen reactie van de werkgever, waardoor de klacht van de berijder nu officieel is aangemeld bij de Klachtencommissie Privacy.

De Klachtencommissie Privacy is een beroepscommissie die bemand wordt door VZR, Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen en BVLR. De beroepscommissie is een laagdrempelig orgaan dat beoordeelt of de klacht gegrond verklaard kan worden. De beroepscommissie is een onafhankelijk orgaan, dat onafhankelijk van de Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen en van VZR functioneert, met specialisten op het gebied van privacy en ritregistratiesystemen.
Komende maand zal de Klachtencommissie Privacy in voorgenoemde zaak uitspraak doen.

Geplaatst op: 15-12-2016 11:59

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen