ARAG: "Geen Eigen Risico onder werktijd."


Datum: 30-07-2013

Het doorbelasten van Eigen Risico onder werktijd is wettelijk verboden en een heikel punt. Veel berijders hebben een autoregeling waar de Eigen Risico bepaling niet goed in beschreven staat. Vaak wordt er dus onterecht een Eigen Risico doorbelast en zelfs salaris ingehouden bij berijders die een auto van de zaak tot hun beschikking hebben. VAVDZ heeft reeds vele berijders geadviseerd die hiermee zijn geconfronteerd.  

VAVDZ begrijpt dat een berijder niet zonder consequenties oneindig schade kan rijden in de auto van de zaak. Dat een werkgever excessen probeert tegen te gaan en deze sanctioneert is logisch. Het is echter de vraag hoe dit vormgegeven wordt.  Het kan niet zo zijn dat dit uitmondt in een autoregeling waarin de Eigen Risico component voor de gemiddelde berijder niet redelijk is en zelfs in veel gevallen onwettig.....

Vaak is het een kwestie van het goed informeren van de werkgever over het wettelijk kader. VAVDZ heeft daarom haar partner ARAG Legal Services gevraagd om een brief op te stellen, waardoor de werkgever goed over dit onderwerp wordt geïnformeerd. Berijders kunnen deze brief bij VAVDZ aanvragen. VAVDZ verwacht met deze actie een positieve bijdrage te kunnen leveren door duidelijkheid te verschaffen over dit onderwerp.  

Lees hier meer over het onderwerp Eigen Risico.

 

Geplaatst op: 31-07-2013 11:39

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen