Einde van de onbelaste kilometervergoeding


Datum: 26-04-2012

Het gesloten akkoord maakt een einde aan de onbelaste kilometervergoeding. Dit zal, als dit ongewijzigd blijft, per 1 januari 2013 ingaan.

Het leek er al langer op dat de overheid zocht naar redenen om de kilometervergoeding te kunnen verlagen/afschaffen. Eerst met het onderzoek naar milieueffecten, daarna middels onderzoek naar effecten in het kader van de filebestrijding en nu als onderwerp van de noodzakelijke bezuinigingen door het begrotingstekort. Als mogelijk nieuw onbelast vergoedingsbedrag werd eerst een bedrag van 13 of 14 cent per kilometer genoemd. Nu is het volledig afschaffen de gekozen optie.

VAVDZ vindt het afschaffen van de onbelaste kilometervergoeding een slechte maatregel. Zakelijke rijders zullen het gelag moeten betalen van deze bezuinigingsmaatregel. De onbelaste kilometervergoeding zou juist omhoog moeten naar bijvoorbeeld het eerdere bedrag van 28 cent om de zakelijke mobiliteit te stimuleren naar efficiënt, zuinig en maatschappelijk verantwoord. VAVDZ sprak zich eerder uit over het feit dat de huidige onbelaste kilometervergoeding te laag is om alleen al de variabele kosten van het autorijden te kunnen betalen. 

Lees meer over het "Kunduz" dossier.

Geplaatst op: 29-04-2012 21:17

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen