Bijtelling (3%?) volledig elektrisch


Datum: 05-07-2013

In de huidige regelgeving hebben alle extreem zuinige auto's de eerste 60 maanden 0% bijtelling. Vanaf  2014 wordt dit 7% bijtelling. Er is reeds lang een lobby gaande om die op 0% te behouden.

Er is echter een steeds sterkere roep om de volledige elektrische auto's anders te behandelen dan de hybride auto's. Dit vanwege de daadwerkelijke verbruikscijfers. Dit lijkt nu bewaarheid te worden.

In het uitgelekte concept van het Energieakkoord staat dat de bijtelling voor volledig elektrische auto's 3% van de catalogusprijs zou kunnen gaan worden. Voor de plug-in hybride met een uitstoot tot maximaal 50 gram/km zou het percentage 8% worden. Het Energieakkoord zal naar verwachting deze zomer definitief worden.

Dit betekent wel weer een extra bijtellingscategorie en een wetswijziging. Vooral de wetswijziging baart VAVDZ zorgen. Het is immers makkelijk om direct een aantal andere aanpassingen door te voeren. Aanpassingen die in de huidige economische tijd voor berijders waarschijnlijk niet gunstig uit zullen gaan vallen.

VAVDZ houdt u op de hoogte.  
 

Geplaatst op: 10-07-2013 15:53

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen