VAVDZ helpt berijder bij juridische procedure


Datum: 20-12-2013

€ 6.500,- boete bij uitdiensttreding of de twee jaar oude Peugeot 107 overnemen voor meer dan de nieuwwaarde. Ongehoord, VAVDZ staat berijder bij in de juridische procedure.

In de zomer kreeg VAVDZ een verzoek binnen om te kijken naar een conflict inzake een afkoopregeling. De werkgever, een accountantskantoor, verplicht de werkneemster om bij uitdiensttreding € 6.500,- te betalen omdat zij de auto van de zaak, een kleine Peugeot 107, bij haar werkgever achterlaat. 
Het geboden alternatief, het meenemen van de auto, was geen optie. De twee jaar oude auto kon overgenomen worden voor het bedrag van € 12.000,- terwijl de auto nieuw slechts € 10.000,- gekost heeft. VAVDZ heeft de berijder geadviseerd om met de werkgever in gesprek te gaan. Echter, ondanks alle argumenten, e-mails en brieven laat de werkgever het aankomen op een rechtszaak.

De berijdster heeft vanwege de kosten overwogen om deze rechtszaak niet door te zetten. VAVDZ vond dit een dergelijk schrijnend geval dat het bestuur van VAVDZ heeft besloten de berijdster te ondersteunen door op verenigingskosten een advocaat in de arm te nemen.

Wij zullen u in diverse nieuwsberichten op de hoogte houden over de status van de zaak. In de tussentijd adviseren wij u om uw eigen autoregeling na te kijken op het aanwezig zijn van een afkoopregeling. Mocht u deze aantreffen, dan adviseren wij u om onze voorbeeldbrief te versturen aan uw werkgever.

VAVDZ krijgt vaak vragen over afkoopregelingen. Een afkoopregeling is een bepaling in de autoregeling waarbij de werknemer verplicht wordt bij uitdiensttreding een vergoeding te betalen voor de auto die achtergelaten wordt. In de basis is VAVDZ tegen dergelijke bepalingen. In sommige gevallen bijvoorbeeld als een berijder extra accessoires besteld, dan is het begrijpelijk. In ieder geval vindt VAVDZ dat een werkgever hierover tegen zijn werknemers transparant moet communiceren. Dit is echter vaak niet het geval.
 

Geplaatst op: 08-01-2014 16:41

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen