Fiscale wijzigingen 2020


Datum: 18-12-2019

Graag zetten we de belangrijkste wijzigingen voor de zakelijke rijders op een rij. De eerste kamer heeft op 17 december 2019 ingestemd met maar liefst 50 belastingmaatregelen voor zowel particulieren als voor bedrijven. Op hoofdlijnen gaat het Belastingplan 2020 om; meer overhouden van iedere euro die binnen komt, en maatregelen die klimaatvriendelijke gedrag stimuleren.

Twee belastingschijven
Die twee belastingschijven zijn belangrijk voor de berekening van je bijtelling. VZR heeft de bijtellingscalculator al ingericht met de nieuwe schijven. Tot en met €68.507,- betaal je 37,35% belasting en voor het inkomen boven €68.507,- betaal je 49,50%.

De auto
Elektrisch autorijden blijft worden gestimuleerd door het kabinet, de belastingvoordelen worden verlengd de komende jaren. Niet alleen zakelijk, maar ook privé elektrisch rijden heeft voordelen; je betaald geen bpm en motorrijtuigenbelasting. De bijtelling voor zakelijke elektrische auto gaat naar 8% tot € 45.000,- daarboven betaal je 22%. Wil je weten welke elektrische modellen er in 2020 op de markt komen? Check dan ons overzicht.
Oudere dieselauto’s gaan roettax oftewel een fijnstoftoeslag betalen van 15% op de motorrijtuigenbelasting. Het gaat hierbij niet om de leeftijd van je auto, maar om de uitstoot van meer dan 5 milligram per kilometer. Je kunt dit checken met je kenteken bij het RDW.
Wanneer je nu al weet dat je in 2020 een elektrische auto gaat rijden én van niet-bijtellen naar wel-bijtellen gaat is het belangrijk daar nu al rekening mee te houden.

Fiets van de zaak
Dat wordt eindelijk wat simpeler; de werkgever betaalt de fiets en vaak ook het onderhoud en de reparatie. Als werknemer ga je 7% bijtelling betalen en zelfs die kan je berekenen via de bijtellingscalculator. Check het uitgebreide verhaal hier.

Geplaatst op: 23-12-2019 14:45

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen