Gezinsauto op zonne-energie


Datum: 23-06-2017

De Technische Universiteit Eindhoven heeft hun nieuwe Stella Vie gepresenteerd. Met deze auto doen ze mee aan World Solar Challange in Australië, waarin ze vorig jaar twee keer kampioen zijn geworden.

Tijdens de laatste VZR Businessclub was de TU/e aanwezig om hun visie op het rijden op zonne-energie te presenteren. De enthousiaste presentatie was een terugblik naar vorig jaar, waarin ze twee keer kampioen werden in de Cruiser Class, en werden er verschillende bruggetjes gemaakt naar de nieuwe Stella Vie.

Cruiser Class
Met hun nieuw gepresenteerde Stella Vie, wat een verwijzing is naar ‘het leven’, doen ze in oktober opnieuw een gooi naar de titel in de Cruiser Class. In deze klasse gaat het niet alleen maar om snelheid en afstand, want met comfort en een goede dagelijkse bruikbaarheid scoor je extra punten. De dagelijkse bruikbaarheid van de Stella Vie is verbazingwekkend groot. Er kunnen namelijk vijf volwassenen in. Ondanks dat er minder zonnepanelen op het dak liggen dan de auto van vorig jaar, kan er even ver mee gereden worden. Op een zonnige Nederlandse dag is de actieradius maar liefst 1.000km. De maximum snelheid van de Stella Vie is 130km/h.

Bruikbaarheid
Naast de bruikbare zitruimte in de auto, is er ook luxe aan boord. Uiteraard is deze luxe wel toegespitst op zonne-energie. De Solar Navigator rijdt automatisch via de minst schaduwrijke route. En eenmaal aangekomen op de bestemming zorgt het Solar Parking System voor de meest zonnige parkeerplek.

RDW
Eind juli wordt de Stella Vie door het RDW gekeurd, zodat hij met een Nederlands kenteken de weg op kan. In Eindhoven zie ze namelijk ook commerciële mogelijkheden. Al is het maar als PR-machine. We wensen ze alvast veel succes en houden hun ontwikkelingen in de gaten. 

Geplaatst op: 23-06-2017 14:26

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen