Logo voor goedgekeurde systemen


Datum: 02-03-2012

De Belastingdienst heeft een "normenkader" gepubliceerd. Dit normenkader geeft aan waar een ritregistratiesysteem aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een "verlicht controle regime". Dit betekent dat je rittenregistratie minder zwaar gecontroleerd wordt. Er zijn op dit moment nog geen systemen die voldoen aan deze systematiek. Dit zit er in de loop van 2012 wel aan te komen.

VAVDZ heeft alle gebruikelijke aanbieders overzichtelijk op een rij gezet. Wij zullen ook bijhouden en tonen welke aanbieders voldoen of gaan voldoen aan het normenkader. VAVDZ heeft hiervoor een speciaal logo ontwikkeld. Hierdoor is het duidelijk welke systemen voldoen aan de normen en in aanmerking komen voor het verlichte regime.

 

 

VAVDZ is tevreden met de ontwikkeling dat een verlicht regime mogelijk is in het kader van "horizontaal toezicht" door de overheid. Wel is VAVDZ kritisch over de toegankelijkheid en de manier van certificeren die de Belastingdienst gaat toepassen of accepteren. Hierover wordt overleg gevoerd met de branchepartijen en de Belastingdienst.

Geplaatst op: 28-03-2012 08:40

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen