Gratis je Tesla blijven opladen?


Datum: 23-10-2018

Tijdens de eerste verkoopjaren van Tesla (vanaf 2014), kreeg je bij elke Tesla levenslang-gratis-opladen bij het Supercharger oplaadpunt bij Tesla's Europese hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost. Veel taxichauffeurs grepen dit aanbod met beide handen aan. Ook aangespoord door de EV-plannen van Schiphol. De aanschaf van een elektrische auto was een voorwaarde om voor Schipholtaxi te mogen rijden. Het gratis ‘elektriciteit’ tanken was een kers op de taart.

Veel taxichauffeurs maakte gebruik van dit aanbod en schafte een Tesla aan. Het gratis oplaadpunt in Amsterdam Zuidoost werd ook goed bezocht. Echter, in de ogen van Tesla werd dit punt té goed bezocht. Begin 2018 stuurde Tesla het volgende bericht uit:


In toenemende mate zien wij een commercieel gebruik van de Supercharger (één van de laadstations voor de Tesla, waar met grote snelheid stroom kan worden opgeladen) in Amsterdam Zuidoost. Deze Supercharger is gevestigd op dezelfde locatie als Tesla’s hoofdkantoor voor Europa, tevens service center evenals verkooplocatie. Dit leidt in toenemende mate tot wachtrijen voor de Supercharger tijdens piekuren en een onoverzichtelijke, en soms zelfs gevaarlijke (verkeers)situatie, voor klanten, werknemers, leveranciers en andere bezoekers.


Tesla had in diezelfde mail aangekondigd dat vanaf 2019 het gebruik van de Supercharger tijdens piekuren beperkt zal worden.

Volgens een Amsterdamse taxichauffeur was dit niet conform de afspraak en heeft de zaak bij de Amsterdamse rechtbank neergelegd. De rechter heeft in deze zaak de eiser gelijk gegeven. Hij mag nog steeds onbelemmerd en gratis van de Supercharger-locaties gebruik maken, met name op de laadlocatie Amsterdam-Zuidoost.

Geplaatst op: 23-10-2018 12:22

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen