Het beeldscherm staat centraal


Datum: 13-04-2021

Ook bij de nieuwe Tesla Model 3 (1) staat het bedieningspaneel centraal en dat is niet zonder reden. Door de bediening centraal te houden op één punt in de auto wordt het gebruik van elektra beperkt en wordt zo de actieradius van een accu gemaximaliseerd.

Een groot centraal touchscreen vinden we tegenwoordig bij de meeste elektrische modellen terug, zo ook bij de Polestar 2 (2). Bij Audi hebben ze het implementeren van beeldschermen zelfs verder doorgetrokken in het interieur. In de e-tron (3) vind je maar liefst vijf schermen, zo zijn er twee in de portieren verwerkt die fungeren als zijspiegels.Doordat alles vanuit het centrale paneel bediend wordt, is de software en de werking van het paneel erg belangrijk. Wanneer de bediening traag verloopt of een deel van het touchscreen niet werkt, kan dit beperkend werken op het comfort. Autobedrijven besteden hierom ook veel aandacht aan de werking en doen regelmatig software-updates. Volkswagen heeft net als andere automerken veel aandacht besteed aan deze software en met de introductie van de ID.4 (4) claimt Volkswagen zelfs het bedieningsgemak van een PC te hebben geëvenaard.


 
Niet elektrisch, maar wel erg slim en connected
De brandstofauto’s zitten eveneens vol met slimme elektronica en zijn verbonden met het internet. Adaptive cruisecontrol is bijna standaard op de BMW 3-serie (5), 5-serie (6) en X3 (10) De BMW-modellen kunnen ‘intelligent parkeren’: tijdens het zoeken naar een parkeerplek registreert dit systeem de laatst gereden 50 meter. Daarbij rijdt de auto zelfstandig terug naar de lege parkeer-plaats en parkeert ‘m netjes voor je in!Inmiddels zijn de meest geavanceerde spraak- en bewegingssystemen aanwezig in auto’s. Route aanpassen, een ander muziekje opzetten of een telefoontje plegen, het kan allemaal eenvoudig en veilig door de spraakassistent en andere ADAS-systemen. Bij de Audi A4 (9), Volvo XC60 (8) en Mercedes-Benz C-Klasse bedien je alle multimedia-integraties met deze spraak assistent. Alle slimme functies maken het rijden niet alleen plezieriger en veiliger, het is ook efficiënter. Zo plan je via je telefoonapp de route alvast in en kan je de auto alvast koelen of verwarmen voordat je instapt. Precies wat je wilt!

Inspiratie nodig in de categorie tot € 20.000,- of van € 20.000,- t/m € 40.000,-? Deze Lease Top 10’s kan je hier terugvinden!

Geplaatst op: 13-04-2021 15:38

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen