Hier maken zakelijke rijders zich in de toekomst zorgen over


Datum: 22-05-2023

Uit onderzoek van VZR komt naar voren dat zakelijke rijders zich in de toekomst (tot vijf jaar) het meeste zorgen maken over het verhogen van de bijtelling. Beperking in merk/model staat op twee en verlaging van het budget maakt de top 3 compleet.

Verhoging bijtelling
Maar liefst 42% van de ondervraagden maakt zich zorgen over het meer betalingen van bijtelling in de toekomst. Een auto maakt een belangrijk onderdeel uit van het dagelijks leven en kan niet zomaar aan de kant gezet worden als de kosten hiervoor omhoog gaan. Dit is een lichte stijging van 2% ten opzichte van vorig jaar.

Keuzevrijheid
Op de tweede plek staat een beperking in keuze van het merk/model. 24% van de ondervraagden vindt het belangrijk om zelf te kunnen kiezen in welk type auto de kilometers gereden worden. Dit percentage staat gelijk aan vorig jaar.

Verlaging budget
De zorgen over verlaging van het budget zijn afgenomen. Dit jaar is dat 21% ten opzichte van 24% vorig jaar. Desondanks staat dit onderwerp wel op plek drie.

Privacy en persoonlijke situatie
Andere noemenswaardige onderwerpen waar de zakelijke rijder zich zorgen over maakt zijn het waarborgen van privacy bij het uitlezen van gegevens over de auto en het rijgedrag (17%) en het niet toereikend zijn van de auto voor de persoonlijke situatie (17%). Beide percentages zijn met 2% gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Kleiner bedrijf is minder zorgen
Wat opvalt is dat zakelijke rijders die bij een groot bedrijf werken (>500 medewerkers) zich meer zorgen maken over de leaseauto dan degene die bij een klein bedrijf (<50 medewerkers) werken.  

Geen zorgen
Gelukkig zijn er ook zakelijke rijders die zich geen zorgen maken, al is dit percentage wel met 5% gedaald. 27% van de zakelijke rijders gaat met betrekking tot de leaseauto zorgeloos door het leven.

Geplaatst op: 01-06-2023 15:32

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen