​Hierom zijn auto’s onder de €25.000 gunstig voor ondernemers


Datum: 21-02-2024

Met fiscale voordelen, lagere bijtelling en duurzaamheid, wordt rijden in een auto onder de 25.000 euro een slimme keuze voor bijvoorbeeld ondernemers. We zetten een aantal voordelen voor je onder elkaar:

Lagere Bijtelling
De  bijtelling wordt berekend op basis van de cataloguswaarde van de auto en de CO2-uitstoot. Auto's onder de 25.000 euro hebben een lagere cataloguswaarde, wat resulteert in een lagere bijtelling voor zakelijke rijders. De Fiat 500 op #4 en de Hyundai i10 op #7 zijn de voordeligste in de LT10 met 113 en 114 euro bijtelling per maand

Lagere Vaste Kosten
Auto's onder de 25.000 euro hebben meestal lagere vaste kosten. Denk aan verzekeringspremies, motorrijtuigenbelasting en afschrijving. Dit draagt bij aan een lager totaalbedrag voor zakelijke rijders.Brandstofefficiëntie
Deze auto’s bieden vaak uitstekende brandstofefficiëntie. Dit is vooral belangrijk voor zakelijke rijders die veel onderweg zijn, aangezien lagere brandstofkosten kunnen bijdragen aan aanzienlijke besparingen. De Renault Clio die op #8 staat in de Lease top 10 heeft zelfs een variant in BI-Fuel versie.

Lage Onderhoudskosten
Auto’s onder de 25.000 euro hebben vaak lagere onderhoudskosten dan duurdere modellen. Onderdelen zijn betaalbaarder, wat resulteert in lagere kosten voor regulier onderhoud en reparaties.

Betere Restwaarde
Auto's met een lagere aanschafprijs hebben vaak een betere restwaarde. Dit kan voordelig zijn bij het inruilen of verkopen van de auto in de toekomst. Vooral de #1 Kia Picanto en de #6 Toyota Yaris presteren goed op dit gebied.

De VZR Lease Top 10 wordt onder andere gebaseerd op de zakelijke registraties van het afgelopen half jaar. Basis is de goedkoopste fiscale vanaf prijs van het model. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de zakenauto en zakelijke mobiliteit en meld je ook aan als gratis member van VZR.
 

Geplaatst op: 21-02-2024 00:24

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen