​Hoe duurzaamheid de norm wordt in leaseauto’s


Datum: 27-05-2024

Het is duidelijk dat bijna de gehele Lease Top 10 uit Duitse merken bestaat. BMW neemt zelfs de helft van de plekken in beslag. Volvo houdt als enige niet Duitse merk met twee modellen dapper stand.

In deze Lease top 10 met auto’s vanaf €50.000 kijken we naar hoe deze automerken hun ecologische steentje bijgedragen aan het integreren van duurzame materialen in het interieur van hun modellen:

 1. Biologische vezels: Voorbeelden hiervan zijn biologisch katoen, hennep en linnen. Ze worden gebruikt voor stoelbekleding, interieurpanelen en bekleding en verminderen de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare materialen.
   
 2. Plantaardige materialen: Denk aan natuurlijk rubber en plantaardige kunststoffen voor onderdelen zoals stuurwielen, dashboardonderdelen en interieuraccenten.


   
 3. Eco-vriendelijke verven en coatings: Automerken kunnen kiezen voor verven en coatings die vrij zijn van schadelijke chemicaliën en oplosmiddelen, waardoor de luchtvervuiling en de impact op het milieu tijdens de productie worden verminderd.
   
 4. Duurzame metalen: Bij de productie van interieuraccenten en onderdelen kunnen deze merken kiezen voor gerecycled aluminium, roestvrij staal en andere duurzame metalen in plaats van nieuwe, niet-hernieuwbare bronnen.

Kijk dus niet gek op als je in een auto terecht komt waarvan de matten zijn gemaakt van gerecyclede visnetten, de stoelbekleding deels uit PET-flessen is vervaardigd en de deurpanelen van gerecyclede polyestervezels zijn gemaakt.

De VZR Lease Top 10 wordt onder andere gebaseerd op de goedkoopste fiscale vanaf prijs van het model. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de zakenauto en zakelijke mobiliteit en meld je ook aan als gratis member van VZR.
 

Geplaatst op: 27-05-2024 09:51

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

 • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
 • juridische ondersteuning bij problemen
 • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
 • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
 • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen