Hoger Beroep Lunchkilometers gewonnen


Datum: 04-11-2010

Woon-werkverkeer is zakelijk, ook als iemand besluit thuis te gaan lunchen. De belastingdienst had hoger beroep aangetekent tegen het vonnis van de rechter en heeft de procedure verloren. Het Hof constateert dat de Rechtbank op basis van goede gronden een beslissing genomen heeft. Het hof voegt eraan toe dat in de politiek in 2002 en in 2006 juist is aangehaald dat woon-werkverkeer uitdrukkelijk als zakelijke kilometers gelden om het administreren van bijtelling te vereenvoudigen.

Het is terecht dat de lunchkilometers als zakelijke kilometers beschouwd worden. Net zoals het terecht is dat woon-werkkilometers zakelijk zijn. Vreemd genoeg gaf de belastingdienst aan dat totdat de uitspraak van het hoger beroep een feit was, zij in de handhaving lunchkilometers toch als prive beschouwen. Wij hebben de belastingdienst hierover destijds al een brief gestuurd. Wij houden de manier van handhaven van de belastingdienst scherp in de gaten.

De Vereniging Auto van de Zaak complimenteert Mark de Jonge van het kantoor BonseReuling met het bereikte resultaat. VAvdZ roept berijders op die op basis van de foute interpretatie van de wet door de belastingdienst een naheffing gehad hebben. Deze berijders worden verzocht zich te melden bij de Vereniging Auto van de Zaak via info@verenigingautovandezaak.nl . De Vereniging Auto van de Zaak treedt op als belangenbehartiger en verzamelt de claims.

Lees het persbericht via deze link.

Meer over dit onderwerp via deze link.

Geplaatst op: 05-11-2010 11:54

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen