Ideale actieradius EV is 750 kilometer


Datum: 17-11-2022

De actieradius van een EV is een cruciale factor in de aankoop of lease van een zakelijke auto. Uit het VZR mobiliteitsonderzoek komt naar voren dat 41% van de ondervraagden de actieradius nog onvoldoende vindt voor dagelijks gebruik. Deze groep laat daarom de EV nog in de showroom staan.  

Dit percentage is de afgelopen paar jaar wel afgenomen. In 2020 vond 56% van de ondervraagden de actieradius voor dagelijks gebruik nog onvoldoende. Waar de Renault Zoe in 2015 maximaal 210 km (WLTP) af kon leggen is dat anno nu al 395 km. Een Mercedes EQS haalt tegenwoordig zelfs 731 km (WLTP). Dit maakt het kopen van een EV aantrekkelijker.

Hoewel we de afgelopen jaren veeleisender zijn geworden over de actieradius, is deze dit jaar met 750 km gestabiliseerd. Vond in 2019 75% van de ondervraagden een actieradius van 600 kilometer nog voldoende, in 2020 liep dit op naar 700 km en in 2021 naar 750 km.

In hoeverre het realistisch is om deze 750 km door het merendeel van de EV’s te laten behalen valt nog maar te bezien. Dit heeft onder andere te maken met het accupakket en de hoge kosten hiervan. Mogelijk krijgt in de toekomst een kleinere, lichte batterij die snel op te laden is de voorkeur. 26% van de ondervraagden is bereid om wel een EV aan te schaffen als de laadtijd aanmerkelijk wordt verkort.  

Wil je op de hoogte blijven van de zakelijke mobiliteit van nu? Meld je dan gratis aan bij VZR.

Geplaatst op: 17-11-2022 16:49

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen