Is jouw leasebedrag marktconform?


Datum: 03-08-2023

Een nieuwe leaseauto uitkiezen is altijd een mooi moment. Je hebt een budget gekregen en gaat daarmee een passende auto kiezen. Maar hoe weet jij of jouw leasebudget wel marktconform is? Rijden al je collega’s met dezelfde functie ook dezelfde auto? Hoe verhoud jouw budget zich tot dat van de Nederlandse benchmark?

VZR heeft hiervoor de normlease benchmark ontwikkeld. Na het invullen van deze benchmark weet je direct of jouw leasebedrag overeen komt met de Nederlandse benchmark. Wij hebben deze benchmark opgesteld met alle cijfers en kennis die wij hebben uit onze jaarlijkse onderzoeken. Zo weet je dat de uitkomst goed gegrond is.


 
Het leasebedrag, of leasenorm, wordt door werkgevers vastgesteld op basis van functie en salaris. Dit wordt vast gelegd in de autoregeling. Maar is dat bedrag ook vergelijkbaar met zakelijke rijders in dezelfde functies bij andere bedrijven? Welke modellen auto’s behoren bijvoorbeeld bij deze functies? VZR heeft, op basis van duizenden datapunten, een benchmark normlease samengesteld.

Met het online invullen van enkele gegevens ontvang je een duidelijk advies over jouw leasebedrag ten opzichte van de benchmark. Deze berekening is gratis voor VZR members.

Geplaatst op: 03-08-2023 08:41

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen