Keuzestress elektrische auto


Datum: 09-09-2021

Keuzestress elektrische auto

Ze worden steeds mooier, kunnen steeds verder en ze helpen het milieu te verbeteren. Er zijn nog maar weinig redenen om níet te kiezen voor een volledige elektrische auto. Op dit moment zijn er meer dan 100 elektrische auto in productie, dus er is keuze genoeg. Maar welke kies je?

Ruimte
In de meeste EV’s zit je net iets hoger omdat de batterijen in de bodem geplaatst zijn. Met de populariteit van de SUV’s en Cross Overs past dit prima bij de huidige wensen van de zakelijke rijder. Het nieuwe interieurdesign zorgt voor veel ruimte in de auto.

Prijs
Uiteraard is de prijs van de auto een belangrijk criterium. EV’s zijn iets duurder, maar in de meeste autoregelingen is daar rekening mee gehouden. Je krijgt bovendien korting op de bijtelling. Je betaalt geen 22% bijtelling maar 12% bijtelling in 2021 (tot € 40.000,-). In 2022 blijft het grensbedrag ongewijzigd tot €40.000,-, de bijtelling wordt dan 16%. Vraag wel even naar de levertijden want door het chiptekort zijn niet alle auto’s snel leverbaar.

Vergelijken
Wil je echt ervaren hoe de elektrische auto’s die je op het oog hebt rijden? Neem dan een kijkje op de EV Experience in het weekend van 25 en 26 september op het inmiddels legendarische Circuit van Zandvoort. Onze partner Ford geeft zelfs gratis kaarten weg.
Er zijn verschillende criteria waar je bij de keuze voor een volledig elektrische auto op kunt letten. De jury van de EV van het Jaar verkiezing heeft de belangrijkste al voor je op een rij gezet. Begin 2022 zullen we de nieuwste EV van het jaar bekendmaken.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan aan als member van VZR.
 

Geplaatst op: 09-09-2021 10:54

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen