Kilometervergoeding naar 23 cent nog niet genoeg


Datum: 26-09-2023

VZR lobbyt al meer dan 10 jaar voor de verhoging van de onbelaste kilometervergoeding. Ondanks dat wij blij zijn met een verhoging van 21 naar 23 cent onbelast per kilometer per 1 januari 2024, is dit nog niet genoeg om de daadwerkelijke kosten te dekken. 

Uit de normbedragen die VZR jaarlijks publiceert blijkt dat deze 23 cent onbelaste kilometervergoeding alleen de variabele kosten dekt van de allerkleinste auto’s. Dit terwijl de kosten per kilometer naar verwachting volgend jaar weer hoger uit zullen vallen. Kortom, de verhoging is nog niet genoeg.

Jan van Delft, voorzitter van VZR, legt uit “De tweede verhoging van de onbelaste kilometervergoeding in 1,5 jaar tijd is een belangrijke mijlpaal voor VZR en haar leden. Het is een bewijs dat onze lobby zin heeft en van de impact die de vereniging heeft op het beleid en de besluitvorming met betrekking tot zakelijke mobiliteit in Nederland. Het is echter nog niet genoeg. Dit is ook logisch, want eerder is dit bedrag 17 jaar lang niet geïndexeerd geweest.”

Een reële onbelaste kilometervergoeding is essentieel om zakelijke rijders te ondersteunen bij het vervullen van hun professionele verplichtingen. Wij blijven ons inzetten om verdere verbeteringen te realiseren. 

Geplaatst op: 26-09-2023 13:32

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen