Kwart van alle leaserijders wisselt van bijtelling


Datum: 11-01-2022

Kwart van alle leaserijders wisselt van bijtelling

Per 1 januari kon je weer bepalen of je het nieuwe kalenderjaar wel of geen bijtelling gaat betalen. Voor Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen (SKRRS) hebben wij onder onze leden een poll uitgezet: “Ga jij per 1 januari wisselen en wel of juist geen bijtelling betalen?”. De resultaten zijn interessant.

Resultaten
13% van onze leden stopt met bijtellen en gaat voor de 500 kilometerverklaring en 10% doet precies het omgekeerde en gaat wel bijtellen. In totaal wisselt bijna een kwart (23%) naar wel of niet bijtellen. Wanneer we de cijfers vergelijken met 2019 zien we een kleine verschuiving (+2%) naar bijtelling. Ondanks dat de bijtelling voor de meeste zakelijke rijders op het basis bijtellingstarief van 22% ligt, kiest het merendeel wél voor bijtellen.

Van de zakelijke rijders die niet bijtellen gebruikt 51% een systeem om de privékilometers bij te houden. 24% doet dat met een app, 21% met een keurmerksysteem en 6% met een systeem zonder keurmerk. 38% gebruikt Excel en 11% registreert zijn kilometers op een andere manier.

Voordelen ritregistratiesysteem
Het gebruik van een systeem voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen heeft een aantal duidelijke voordelen. Naast het gemak van een kwalitatief goed systeem dat alles bijhoudt en waarbij je alleen achteraf correcties hoeft door te voeren, is het voldoen aan de eisen van de Belastingdienst wel het belangrijkste.

De Belastingdienst werkt, alleen bij keurmerksystemen, met een ‘verlicht’ regime. Zij gaan er daarmee vanuit dat de rittenregistratie sluitend is, ze controleren alleen nog of een rit zakelijk of privé is. Daarnaast voldoen deze kwaliteitssystemen aan de strengste regels met betrekking tot privacy en fraudebestendigheid. Ook ben je met een ritregistratiesysteem met een keurmerk verzekerd van een 100% sluitende rittenadministratie.  
 
Meer weten over het juiste ritregistratiesysteem? Meld je aan bij vzr.nl

Geplaatst op: 11-01-2022 14:52

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen