Lease Top 10 - Compact Edition


Datum: 06-03-2020

Uit welk land komen de meeste compacte zakenauto’s?

Het segment compacte auto’s (A en B segment) is er één waarin veel auto’s verkocht worden. De reden hiervoor is, dat deze compacte auto’s voor meerdere doelgroepen interessant zijn. Denk aan starters bij een bedrijf, als deelauto concept, beginnende accountants, in de zorg, of als vervangend vervoer bij onderhoud of schade. Kortom, ze zijn zeer populair.

We hebben gekeken naar wat de meest interessante compacte auto’s zijn. Hiervoor zijn de zakelijke kentekenregistraties van het afgelopen half jaar leidend. De top 10 van meest verkochte compacte auto’s is daarop bepaald. Kijkend naar de landen waar de automerken vandaan komen, dan blijkt dat de top 10 behoorlijk gelijkmatig verdeeld is.

Frankrijk en Duitsland winnen nipt
Van de top 10 komen de meeste verkochte modellen, 3 stuks, uit Frankrijk en Duitsland. Uit Frankrijk komen de broertjes Peugeot 108 en Citroën C1. Zij zijn gezamenlijk ontwikkeld. Het derde Franse model is de zojuist vernieuwde Renault Clio.

Van de auto’s uit Duitsland is het eigenlijk Volkswagen die wint met de Polo en up! Het derde ‘Volkswagen-model’ is de Seat Ibiza. Seat is van origine een Spaans merk, maar alweer sinds 1990 in de handen van Volkswagen. De techniek komt van Volkswagen, maar in de communicatie en naamgeving zie je dat Volkswagen het Spaanse Seat-verleden niet loslaat.  

Japan op de tweede plaats
Het Japanse Toyota is met twee modellen aanwezig in de VZR Lease Top 10. Dat zijn de Toyota Aygo en Toyota Yaris. Deze modellen zijn onderhand goed bekend bij een groot publiek. De zakelijke rijder weet ze elke maand  goed te vinden, gezien de verkoopaantallen.

Amerika en Korea zijn hekkensluiter
Deze twee landen leveren elk één model voor de top 10. Uit Korea komen de compacte Kia Picanto. Met de Ford Fiesta is ook Amerika in de top 10 aanwezig. Alhoewel bijna alle Europese Ford modellen in Europa ontworpen en gebouwd worden, is Ford toch echt Amerikaans. De Fiesta is daarbij het succesnummer in de compacte klasse, waarbij vooral zijn goede weggedrag en fijne motoren worden geprezen.

Alle VZR Lease Top 10's zijn hier terug te vinden

Geplaatst op: 06-03-2020 15:47

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen