Lease Top 10 - Compact Edition


Datum: 28-11-2019

Het compacte segment neemt de leiding

Het compacte segment auto’s is misschien wel de meest interessante. De VZR Lease Top 10 – compact edition geeft aan wat de meest verkochte en aantrekkelijkste compacte leaseauto’s zijn. De basis voor deze Top 10 zijn het aantal zakelijk geregistreerde auto’s van de afgelopen twee kwartalen. En dat zijn er bij deze Compact Edition best veel.

De best verkochte auto’s uit deze Compact Edition zijn in 6 maanden tijd minimaal 2.000 keer aan zakelijke rijders afgeleverd. Met zelfs een uitschieter van 5.098 registraties in zes maanden tijd. Dat was de Volkswagen Polo. 

Twee zakelijke Specials
Naast de meeste registraties, zijn er ook altijd twee plaatsen gereserveerd voor “Specials”. Dit zijn modellen die net niet de Top 10 gehaald hebben, maar wel het overwegen waard zijn! Deze keer zijn dat de Citroën C1 en Seat Ibiza. De Citroen C1 onderscheidt zich door zijn personalisatie-mogelijkheden. En voor de Seat Ibiza geldt dat het al jarenlang een vaste waarde is in het zakelijke segment.Bijtelling berekenen
Verder wordt bij de Lease Top 10 ook altijd het vanaf-bijtellingsbedrag weergegeven. Graag leggen we even uit hoe de bijtelling berekend wordt:
  • Je gaat uit van de fiscale waarde van de auto (dus zonder Kosten Rijklaar Maken)
  • De fiscale waarde van de auto vermenigvuldig je met het bijtellingspercentage
  • De uitkomst daarvan wordt door de Belastingdienst als loon in nature gezien en daar betaal je loonbelasting over.
  • Na aftrek van de belasting krijg je het jaarlijkse bijtellingsbedrag, dus dat hoef je alleen nog maar door 12 maanden te delen om je maandelijkse netto bijtellingsbedrag te krijgen.
In plaats van deze berekening zelf te maken, kun je je bijtelling ook heel makkelijk via de VZR Bijtellingscalculator berekenen. Deze werkt heel gemakkelijk, je kunt bijvoorbeeld ook je kenteken invoeren, waarna de fiscale waarde automatisch weergegeven wordt. Probeer hem eens uit

Alle VZR Lease Top 10's bekijken? Dat kan hier

Geplaatst op: 29-11-2019 09:45

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen