Lease Top 10 - leaseauto's tussen 20.000 en 40.000 euro


Datum: 09-07-2020

Elke maand kijken we naar de aantrekkelijkste zakenauto’s in een bepaald segment. Hiervoor kijkt men naar de zakelijke registraties van de afgelopen zes maanden. Deze maand is er ingezoomd op de leaseauto’s met een vanaf prijs tussen de € 20.000,- en € 40.000,-.

Zeven Europese merken in de Lease Top 10
Het valt op dat zakelijke rijders die in dit prijssegment een zakenauto mogen uitzoeken voornamelijk Europees gericht zijn. Uit de top 10 best verkochte modellen worden namelijk zeven plaatsen bezet door Europese automerken, te weten:

  • Volkswagen (3x )
  • Skoda (2x)
  • Ford (1x)
  • Mercedes-Benz (1x)

Volkswagen staat er in met de Golf (3) die dit jaar nog vernieuwd is. De overige Volkswagen modellen in de top 10 zijn SUV’s zoals de T-Roc (5) en Tiguan (9). En SUV’s doen het eigenlijk altijd wel goed. Dat zien we bijvoorbeeld ook bij Skoda. De Skoda Kodiaq is ook een SUV en staat op plek 6 met vlak daarachter de Ocatavia op de zevende plek.
 

Premium is bereikbaar
De overige Europese automerken zijn Ford met hun Focus die de tweede plek claimt van deze Lease Top 10. En als hekkensluiter van dit mooie lijstje zien we de premium Mercedes-Benz A-Klasse (10). Premium betekent dus niet dat het onbereikbaar is voor de zakelijke rijder.
 

De drie overige automerken zijn Aziatisch, waarbij de Kia Niro zelfs de nummer één positie inneemt. De Hyundai KONA, de broer van de Kia Niro, staat net naast het podium op plek 4. Van de Kia Niro en Hyundai KONA zijn veel verschillende aandrijflijnen beschikbaar, zoals hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch. Het blijkt dat de zakelijke rijder daar gevoelig voor is, want de Kia en Hyundai bezetten zowel de eerste als vierde plek. Toyota is het derde Aziatische merk en pakt een zeer verdienstelijke achtste plek met de alom bekende Toyota Corolla.
 

Vijf keer Volkswagen?
Bij het zien van deze top 10 vallen gelijk de drie noteringen van Volkswagen op. Maar als je weet dat Skoda (2x in de top 10) ook bij het Volkswagen-concern hoort, dan heb je nog meer respect voor hun verkoopprestaties. Met de Volkswagen Golf, T-Roc, Tiguan en Skoda Kodiaq en Octavia biedt het Volkswagen concern een zeer breed pallet aan Duits-degelijke modellen voor de zakelijkere rijder.

Volgende maand een nieuwe VZR Lease Top 10 met de populairste zakenauto’s. Alle Lease Top 10’s kun je hier terugvinden.

Geplaatst op: 30-03-2021 11:38

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen