Leasemaatschappijen scoren 7,6 gemiddeld


Datum: 12-11-2012

In een enquête onder meer dan 1.000 leaserijders is gevraagd naar de ervaringen met de eigen leasemaatschappij. De leasemaatschappijen krijgen gemiddeld een 7,6 van de berijders. Vooral op het gebied van “communicatie en informatie” is nog veel te verbeteren.

De rapportage is vandaag gepubliceerd tijdens een bijeenkomst van Automotive Insiders. De berijders van Koops Furness Lease blijken het meest tevreden. Anderzijds hebben 10% van de berijders dit jaar een minder goede ervaring gehad met de leasemaatschappij. 35% van de berijders zou de eigen leasemaatschappij niet aanbevelen aan een vriend of collega.

Het onderzoek is gehouden door Tevreden.nl. Dit bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van tevredenheidsonderzoeken. Zij beheren diverse branche tevredenheidsplatforms. VAVDZ is partner van het platform "autolease.tevreden.nl." Er zijn in totaliteit 1.050 enquêtes ingevuld en er zijn 74 verschillende leasemaatschappijen beoordeeld.

In de enquête is gevraagd naar onderwerpen als "communicatie en informatie", "contractuele aspecten" en ondersteuning bij "onderhoud, schade en pech". De overall winnaar Koops Furness Lease scoort gemiddeld het hoogst. AA Lease volgt op de tweede plaats en J&T Autolease op de derde plaats.

VAVDZ heeft als doel met de verkiezing de stem van de berijder nadrukkelijk te verwoorden. Martin Huisman, voorzitter van de vereniging: "Wij streven naar een evenwichtige situatie tussen berijder, werkgever en leasemaatschappij. De berijder van nu is de beslisser van morgen. Het is daarom ook in het belang van de leasemaatschappij om de berijder als klant te behandelen." VAVDZ hoopt dat leasemaatschappijen de handschoen oppakken om de tevredenheid van berijders te verbeteren.

Lees hier meer
 

Geplaatst op: 12-11-2012 20:07

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen