Leaserijders zeggen www.forensentaxnee.nl


Datum: 18-09-2012


In het op Prinsjesdag verschenen wetsvoorstel over de forensentax, worden woon-werk kilometers als privé aangemerkt voor zakelijke rijders. Dit dupeert meer dan 250.000 mensen voor duizenden euro’s per jaar.

In een gezin waar beide partners een auto van de zaak rijden, wordt er vaak één auto in privé gebruikt. Voor de andere auto wordt een kilometeradministratie bijgehouden. Zo wordt er voldaan aan de 500 km verklaring en hoeft men voor één auto geen bijtelling te betalen. Dit is met de nieuwe wetgeving niet meer mogelijk. Een gemiddeld gezin gaat er in deze situatie € 325,- netto per maand op achteruit.

De Vereniging Auto Van De Zaak is een petitie gestart op www.forensentaxnee.nl. Berijders worden opgeroepen om hun stem te laten horen. VAVDZ zal de petitie aanbieden tijdens de behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer. Dat is de laatste kans dat het wetsvoorstel van tafel kan. Alle 12.000 leden zijn in een nieuwsbrief opgeroepen om de petitie te tekenen en de URL te verspreiden via social media.

“Bijtelling is een vergoeding aan de overheid, omdat je in privé gebruik maakt van de auto van de baas. Het kan niet zo zijn dat je verplicht wordt bijtelling te betalen, terwijl je de auto in privé helemaal niet wilt gebruiken!” aldus Martin Huisman, Voorzitter VAVDZ. “Je kan een verwarmingsmonteur toch niet verplichten bijtelling te laten betalen over zijn Volkswagen Transporter!” “Het rijden in een auto van de zaak wordt overschat. Het is allang geen “gratis” gebruik meer met afkoopregelingen en eigen bijdrages.”

“Daar komt bij dat de overgangsregeling onwerkbaar is. Bijtelling betalen en een kilometeradministratie bijhouden is echt teveel van het goede.” aldus Huisman. Dit is een onevenredig zware last binnen de noodzakelijke bezuinigingen die echt van tafel moet.

Factsheet over de 500km regeling 

Teken hier de petitie, www.forensentaxnee.nl

Lees hier meer over de 500km verklaring en het overgangsrecht

Geplaatst op: 18-09-2012 19:28

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen