Leaserijders minder bereid om te betalen per kilometer


Datum: 10-04-2012

De bereidheid om te gaan rekeningrijden en te betalen per privé kilometer is het afgelopen jaar sterk afgenomen. Er is 27% minder draagvlak dan een jaar geleden. VAVDZ geeft als voornaamste reden dat berijders van een auto van de zaak steeds minder vertrouwen hebben in de waarborging van de privacy van hun gegevens.


In onderstaand schema staat de uitkomst van de enquête gehouden onder meer dan 1.300 berijders van een auto van de zaak.

Het aantal berijders dat niet per privé kilometer wil betalen is gestegen tot 40%. Opvallend is de grote groei van het aantal berijders dat niet meer weet of het verstandig is te betalen per kilometer. Deze groep is meer dan verdubbeld.

VAVDZ heeft een goed beeld van de redenen waarom berijders minder enthousiast zijn over het betalen per kilometer. Allereerst hebben berijders weinig vertrouwen in ingewikkelde automatiseringsprojecten van de overheid. Verder is er de angst dat het uiteindelijk voor de berijder toch hogere kosten op gaat leveren. Tot slot speelt er het privacy argument. Er is steeds minder vertrouwen dat de reisgegevens goed genoeg beveiligd kunnen worden.
 

Geplaatst op: 12-04-2012 15:42

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen