Woon-Werk kilometers zijn zakelijk!


Datum: 17-11-2011

Al vanaf 2009 liep er een rechtzaak inzake de definitie van woon-werkverkeer. Is een extra rit naar huis, zakelijk of privé?  Voor een berijder heeft Accountants- en belastingadvieskantoor BonsenReuling deze hele procedure met succes gevoerd. Op 11 november, ruim twee jaar na het starten van de zaak, heeft de Hoge Raad beslist dat woon-werk verkeer bijvoorbeeld voor het thuis lunchen, als zakelijk aangemerkt kan worden.  

 

BonsenReuling: '' De cliënt had een geschil met de belastingdienst over gereden kilometers in de lunchpauze tussen woning en werk. Volgens de cliënt waren deze kilometers aan te merken als woon-werkverkeer en dus zakelijk, een mening die de fiscus niet deelde.''

De Rechtbank en het Hof stelden de cliënt eerder al in het gelijk. Zij oordeelden dat inderdaad de wet, noch de parlementaire geschiedenis, noch de jurisprudentie aanleiding geven tot de constatering dat niet alle woon-werkkilometers zakelijk zijn.

 

Nu de Hoge Raad dat heeft bevestigd, is het 100% zeker dat lunchkilometers fiscaal gezien zakelijke kilometers zijn! VAVDZ is verheugd met deze uitspraak. "eindelijk komt er een eind aan de periode van onzekerheid voor berijders die een kilometeradministratie bijhouden" aldus Martin Huisman, voorzitter van de vereniging. "Dit beperkt zich niet tot alleen lunchkilometers, ook als je iets vergeten bent of als je om een andere reden heen en weer naar huis gaat zijn dit zakelijke kilometers."

 

Lees hier meer over het verloop van deze zaak.

Lees hier meer over de 500km regeling.

Geplaatst op: 17-11-2011 12:34

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen