Meer auto's in mei


Datum: 02-06-2017

Tezamen met onze partner Aumacon kijken we terug naar de geregistreerde auto's voor de maand mei. Welke merken en modellen waren deze maand het populairst? En hoe zal de rest van het jaar verlopen?

Terugkijkend
Nadat er in 2016 relatief weinig auto’s op kenteken zijn gezet, wordt in 2017 elke maand scherp in de gaten gehouden. Mei is afgesloten, dus maken we samen met onze partner Aumacon de balans op voor deze maand. De meimaand is afgesloten met een flink stuk meer geregistreerde auto’s dan de meimaand een jaar eerder. Er werden dit jaar 36.848 auto’s in mei afgeleverd ten opzichte van 28.791 auto’s in 2016. Dat is een stijging van 11%. Dat maakt mei zelfs de beste meimaand sinds 2012.

up! de populairste
In mei was het meest verkochte model de Volkswagen up! Volkswagen was in mei ook het meest verkochte merk. Dat geldt ook voor de opsomming van alle voorgaande maanden in 2017. In mei wordt Volkswagen nog op de hielen gezeten door Renault. Over heel 2017 heeft Volkswagen een goede voorsprong op de nummer 2, wat ook weer Renault is.

Geen eindejaarsrally
Ondanks dit optimisme voor de maand mei zullen de laatste maanden van dit jaar de meest kritische worden. Er zijn namelijk geen bijtellingswijzigingen voor 2018 gepland die voor een eindejaars-verkooppiek zouden kunnen zorgen. 

Geplaatst op: 13-06-2017 08:23

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen