Nederland wil meer geld voor mobiliteit


Datum: 24-05-2016

VZR is mede-opsteller en ondertekenaar van de oproep van 24 voor de Nederlandse economie relevante organisaties om meer geld te investeren in mobiliteit. Deze oproep is 23 mei 2016 aan premier Rutte, overige ministers, ministeries en Tweede Kamerfracties gestuurd. De landelijke pers heeft de oproep goed opgepakt.
 
In een brief aan de minister-president roepen 24 organisaties dit en het komende kabinet op aanzienlijk meer aandacht te geven aan en geld te investeren in mobiliteit. Geld is volgens de partijen nodig voor meer verbindingen, betere doorstroming en meer comfort op zowel de weg, het spoor, het water, in de lucht als fietspaden. Dat stut de toekomstige welvaart en het welzijn van Nederland.
De partijen constateren gezamenlijk dat de mobiliteit van reizigers, recreanten, bedrijven en vervoerders in Nederland stagneert nu de economie weer groeit. Daarom zijn extra investeringen in weg-, luchtvaart-, spoor-, fiets- en waterinfrastructuur onvermijdelijk.
Een lijst met voorbeelden van nog niet geprogrammeerde of vertraagde projecten onderschrijft volgens de 24 de noodzaak veel meer geld vrij te maken dan tot nog toe gepland.
 
‘’VZR is al in een vroeg stadium betrokken geraakt bij dit initiatief’’ stelt Jan van Delft, voorzitter van VZR. ‘’Omdat onze leden steeds vaker last ervaren van de toegenomen drukte door de herstellende economie is het tijd om in Den Haag aan de bel te trekken. Vandaar dat we vol overtuiging hieraan mee hebben gedaan” aldus Van Delft.

Geplaatst op: 24-05-2016 09:35

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen