Neem jij je leaseauto mee naar je volgende baan?


Datum: 30-08-2022

Neem jij je leaseauto mee naar je volgende baan?

Je ben toe aan een andere stap in je carrière en hebt een nieuwe baan aangenomen. Maar, het contract van je leaseauto van de zaak loopt nog wel een jaar door. Wat zijn de mogelijkheden voor deze auto?

Autoregeling
Als je een autoregeling hebt check deze dan als eerste. Hier staan belangrijke zaken in als keuze van de auto, eigen bijdrage, privé gebruik en overname van de auto bij verandering van het dienstverband. Let hierbij goed op de volgende zaken:

Overname- of meeneemverplichting
Het kan zijn dat je de leaseauto moet overnemen. Dit kan je doen door de auto zelf te kopen, of laat je nieuwe werkgever deze auto overnemen. Hiervoor heb je dan wel de financiële middelen of de bereidwilligheid van je nieuwe werkgever nodig om de leaseauto over te nemen.

Afkoopclausule
Een andere mogelijkheid is dat je een afkoopsom (boete) moet betalen voor de periode dat je leasecontract nog loopt. De hoogte hiervan kan verschillen, maar moet in alle gevallen redelijk zijn. Het komt helaas voor dat de hoogte van de afkoopsom niet reëel is. VZR kan hierbij helpen.

Ondersteuning
Jaarlijks ondersteunen we succesvol tientallen zakelijke rijders die tegen een afkoopsom of koopverplichting aanlopen. Bedragen varieerden in hoogte van €10.000,- tot €30.000,-. Regelmatig kunnen we na het advies van VZR het bedrag halveren en in sommige gevallen verdween het bedrag in zijn geheel van tafel!

Een aantal leden hebben een review op onze site achtergelaten.

Let op: Als je werkgever je leaseauto aan een andere werknemer (bijvoorbeeld je vervanger) kan overdragen, mag er geen afkoopsom gevraagd worden. De auto wordt namelijk niet ingeleverd bij de leasemaatschappij.

Ben je het niet eens met de inhoud van de autoregeling of heb je geen autoregeling en ben je het niet eens met het besluit van je werkgever? Stel dan als VZR-lid gerust je vraag aan ons, wij helpen je verder. Ben je nog geen lid? Aanmelden kan gratis.

Geplaatst op: 30-08-2022 14:59

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen