Onduidelijkheid opgelost


Datum: 13-03-2012

De Belastingdienst heeft per brief aan VAVDZ bevestigd dat de lage bijtelling van toepassing blijft ook als een auto van voor 1 juli 2012 wisselt van eigenaar.

Er was onduidelijkheid ontstaan door de brief "Verklaring geen privégebruik auto" die veel berijders in januari 2012 gekregen hebben. Daarin staat dat het lage bijtellingspercentage dat op 30 juni 2012 van toepassing is, blijft gelden zolang de auto aan dezelfde werknemer ter beschikking staat. Hieruit concludeerde een aantal werkgevers dat als zij een auto aan een andere werknemer ter beschikking stellen dat deze een hogere bijtelling zou moeten gaan betalen.

VAVDZ heeft hierover opheldering gevraagd aan de Belastingdienst middels een brief. De Belastingdienst antwoordt dat zij de correspondentie aanpassen op de doelgroep. Omdat zij de berijders aanspreken, hebben zij alleen in de tekst het stuk wat betrekking heeft op berijders gemeld. Op de site van de Belastingdienst staat de volledige regeling.

Dit betekent een einde aan de onduidelijkheid. Auto's van voor 1 juli 2012 die in een lage bijtelling categorie vallen blijven altijd een lage bijtelling behouden ook al wisselt de auto van eigenaar of berijder. Er is slechts één beperking. Als de auto van voor 1 juli 2012 wisselt van eigenaar en berijder, dan geldt de lage bijtelling voor een periode van 60 maanden vanaf 1 juli 2012..

Geplaatst op: 16-03-2012 11:20

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen