Vervangend vervoer vaak slecht geregeld


Datum: 03-07-2011

Van alle zakelijke rijders gaat 76% met de auto van de zaak op vakantie. VAVDZ adviseert berijders om voor vertrek te checken of de regeling voor vervangend vervoer in het buitenland goed geregeld is.

VAVDZ controleert jaarlijks tientallen autoregelingen op verschillende elementen. Een terugkerend punt van zorg in autoregelingen is het vervangend vervoer in het buitenland. Op dit punt wordt door werkgevers en leasemaatschappijen vaak beknibbeld. Dit resulteert in een hele magere vorm van dienstverlening bij pech in het buitenland. In sommige gevallen is er zelfs niets geregeld. Dit kan leiden tot vervelende situaties, veel discussie en bedorven vakantieplezier. 

Iedere auto kan een keer kapot komen te staan. Als de auto niet direct te repareren is, is het belangrijk dat je snel weer verder kunt in een vervangende auto en dat het transport goed geregeld is. Wat je mag verwachten zijn voorwaarden gelijk aan die van een reguliere pechhulpverzekering. Dit betekent gelijkwaardig vervangend vervoer, repatriëring van auto en caravan en een vergoeding bij het maken van extra kosten zoals taxikosten, treinkosten of hotelkosten.

VAVDZ adviseert berijders om een aanvullende pechhulpverzekering af te sluiten als de auto van de zaak niet goed verzekerd is, bijvoorbeeld bij de ANWB. Verder adviseert VAVDZ in voorkomende gevallen om bij terugkomst dit onderwerp te bespreken met de werkgever eventueel via de Ondernemingsraad. Goede voorwaarden voor vervangend vervoer in het buitenland kosten voor de werkgever een fractie vergeleken met de kosten van een aparte pechhulpverzekering. VAVDZ vindt het besparen op deze kosten een vorm van verkeerde zuinigheid.  

 Lees hier meer over Vervangend Vervoer.

Filmpje; met de auto op vakantie.

Geplaatst op: 04-07-2011 12:20

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen