Laatste kans deze week, per 1 juli verandert de bijtelling


Datum: 26-06-2012

De verkopen van personenauto’s explodeert in deze maand. Logisch, per 1 juli wordt de bijtelling voor veel auto’s verhoogd. De aflevering van auto’s kan echter een probleem opleveren voor de leaserijder. VAVDZ raadt berijders aan om de tenaamstelling van hun nieuwe auto goed in de gaten te houden deze week. 
  
Het aantal registraties van nieuwe leaseauto’s explodeert in deze maand. Tot en met 21 juni werden er 45% meer auto’s verkocht dan vorig jaar (bron: RDC).

Per 1 juli worden de CO2 normen voor de lage bijtelling aangescherpt. Een flinke beperking in de keuze als je een zuinige auto wilt met een lage bijtelling. Dit is niet de laatste aanscherping. Per 1 januari 2013 staat de volgende aanscherping op het programma. 
   
Mocht de nieuwe auto in deze periode afgeleverd worden, dan is het opletten geblazen voor de berijder. De auto moet wel echt op naam gezet worden voor 1 juli 2012. Als dit niet lukt, dan geldt in veel gevallen een hogere bijtelling. Volgens de algemene voorwaarden van dealerbedrijven en leasemaatschappijen zijn zij hiervoor niet verantwoordelijk. In een dergelijk geval is de berijder de dupe. Dit nadeel is bij een gemiddelde auto gedurende de looptijd al snel € 2.500,-.

VAVDZ adviseert berijders om goede afspraken te maken en deze schriftelijk vast te leggen. Alleen als je schriftelijk regelt dat de koop ontbonden kan worden als de auto niet op tijd wordt geleverd ben je in de gelegenheid om de koop te annuleren. Op deze manier kan je een ander model kiezen dat nog wel in de lage bijtellingscategorie blijft vallen.

 


 
 
 

Geplaatst op: 27-06-2012 08:29

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen