Plan B en Plan C voor Wiebes (update)


Datum: 03-11-2014

Naar aanleiding van alle protesten van automotive organisaties zoals VAVDZ heeft Wiebes vorige week aangegeven dat hij een nieuwe tussenoplossing ging voorstellen voor de bijtelling in 2016.

In de huidige bekende tussenoplossing draait Wiebes de lage bijtellingscategorieën de nek om. Op verzoek van allerlei organisaties en verschillende politieke partijen heeft hij een nieuw voorstel opgesteld.
 
Vandaag zou hij dit nieuwe voorstel presenteren, maar gisteren hebben een aantal belangenorganisaties hem hun eigen nieuwe voorstel gegeven voor de bijtelling in 2016. Tijdens de start van het debat in de Tweede Kamer vandaag heeft Wiebes aangegeven dat hij zijn nieuwe voorstel nog niet wil presenteren, maar eerst wil kijken naar het alternatieve voorstel van de belangenorganisaties om mogelijk zijn eigen voorstel voor de bijtelling van 2016 weer aan te passen. Volgt u het nog?
 
De Kamer is buitengewoon ontevreden over de gang van zaken en de handelswijze van Wiebes. Net als Vereniging Auto Van De Zaak verwijt de Kamer Wiebes haastig en ondoordacht gedrag. Vandaag moet Wiebes zijn definitieve plan voorleggen. De Kamer mag daar dan vervolgens tot en met woensdag 5 november vragen over stellen, die Wiebes uiterlijk op 7 november moet beantwoorden.

Tot 13 november hebben wij de tijd om te lobbyen en protest aan te tekenen, omdat de Kamer, zoals het er nu uitziet, op 13 november een besluit neemt.

Ondersteun onze lobby door kosteloos lid te worden van onze vereniging: 
meld u hier aan! Vergeet ook niet onze petitie te tekenen op www.wiebes.nee.

Geplaatst op: 07-11-2014 09:59

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen