Prinsjesdag geen verrassingen


Datum: 21-09-2010

Op Prinsjesdag geen onaangename verrassingen voor zakelijk rijders. Het demissionaire kabinet laat in het Belastingplan 2011 de fiscale bijtelling voor privégebruik ongemoeid. Dus aan de verlaagde tarieven voor de fiscale bijtelling van zuinige auto's van de zaak verandert volgend jaar niets.

Ook de wegenbelastingvrijstelling van de zuinigste auto’s blijft en er zijn geen accijnsverhogingen. De BPM-afbouw en omzetting daarvan in de wegenbelasting wordt wel stopgezet, omdat het project Kilometerheffing ‘on hold’ is gezet.

VAvdZ let scherp op plannenmakerij
Met de vandaag gepresenteerde stukken staat nog niks definitief vast. Het nieuwe Kabinet zal misschien nog voor de behandeling in de Kamer zijn stempel op de financiële plannen willen drukken. Natuurlijk zullen wij de belangen van de zakelijk rijder daarbij zeer scherp volgen en waar nodig in actie komen.

BPM-korting voor Euro-6 diesels
Vanaf 1 januari 2011 moeten alle nieuwe dieselpersonenauto’s op grond van de Euro 5-norm affabriek zijn voorzien van een roetfilter. Auto’s die per dan al voldoen aan de Euro 6-norm, krijgen vanaf 1 januari 2011 een BPM-voordeel, te weten een korting van € 1.500.

Liefhebbers kunnen de tekst van de Miljoenennota 2011 hier lezen.

Geplaatst op: 22-09-2010 09:14

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen