Private Lease aanbieders passen massaal contractvoorwaarden aan


Datum: 11-08-2015

Er is veel kritiek (geweest) op de huidige contractvoorwaarden van Private Lease aanbieders. Dit heeft nu zijn weerslag. Vrijwel iedere aanbieder is bezig met het aanpassen van de algemene voorwaarden en condities voor Private Lease ten gunste van de berijder/consument.
 
Private Lease is in opkomst, ook onder werknemers die van hun werkgever een vergoeding voor mobiliteit krijgen. VZR heeft in 2014 reeds gewaarschuwd dat veel Private Lease contracten niet door de beugel kunnen. Consumenten met een dergelijk contract gebaseerd op zakelijke voorwaarden zijn niet voldoende beschermd. Contracten zijn te ingewikkeld, de consequenties zijn niet duidelijk en er bestaat het gevaar van overkreditering. 
 
In maart 2015 heeft VZR reeds een set normen gepubliceerd. Tot nu toe heeft VZR op basis van deze normen al meer dan 15 Private Lease aanbiedingen getoetst. Een heel aantal resultaten staat op VZR.nl gepubliceerd. Met alle getoetste aanbieders is overlegd en vaak heeft dit geleid tot aanpassingen in de voorwaarden, of gaat dit leiden tot aanpassingen.
 
Ook de AFM kijkt kritisch naar de ontwikkelingen op het gebied van Private Lease. Verder is de VNA, de branchevereniging van leasemaatschappijen, een initiatief gestart om samen met de consumentenbond voorwaarden op te stellen. Inmiddels heeft VZR de 2.1 versie van de Private Lease normen gepubliceerd.
 
VZR constateert dat door alle ontwikkelingen iedere aanbieder kritisch naar de eigen contractvoorwaarden kijkt of dit binnenkort gaat doen. VZR is verheugd over deze ontwikkeling en zal dit met interesse volgen. Berijders met problemen met hun private leaseaanbieder kunnen zich altijd bij VZR melden voor hulp en advies.

Geplaatst op: 11-08-2015 09:50

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen