Private leaserijder te veel benadeeld bij het kopen van een huis


Datum: 07-06-2019

Een private leaseauto biedt verschillende voordelen. Je betaalt een vast bedrag per maand, je rijdt daarvoor een nieuwe auto, waarbij alle kosten (uitgezonderd brandstof) al in het maandbedrag verrekend zijn.

Maar wist je dat een private leaseauto je hypothecaire leencapaciteit beperkt? De Hypotheekshop geeft aan dat de stijgende populariteit van private leaseauto’s steeds vaker een probleem vormt bij de aanschaf van een woning. Grofweg 1,5 x de nieuwwaarde van een auto is volgens De Hypotheekshop de verlaging van de maximale hypotheeklening. Dit is veel te extreem! En niet redelijk en billijk!

1 op de 6
Bij één op de zes hypotheekaanvragen speelt de private leaseauto een rol. Dat komt doordat veel private leasecontracten een BKR-registratie hebben. De stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft tot doel om het financieel welzijn te bevorderen. Anders gezegd, ervoor zorgen dat Nederlanders geen onverantwoordelijke leningen afsluiten. In veel gevallen valt de private leaseauto onder een BKR-registratie en zorgt daardoor voor een verlaging van de maximale hypothecaire leencapaciteit. 

Checklist private lease
Ben je voornemens om voor een private leaseauto te kiezen, let dan op deze punten

Meer weten?
Wil je meer weten over private lease, kijk dan hier. Of word gratis lid van VZR en blijf op de hoogte van alle interessante ontwikkelingen voor zakelijke rijders. 

Geplaatst op: 26-07-2019 13:49

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen