Gebruik elektrische Auto's


Datum: 13-05-2014

Veel werknemers die een auto van de zaak rijden, hebben eind 2013 door de gunstige fiscale voorwaarden gekozen voor een plug-in hybride zoals de Volvo V60 of de Opel Ampera. Er ontstaan hierdoor echter problemen en onduidelijkheden in de afspraken tussen werkgever en werknemer. VAVDZ helpt om deze te reguleren.

Steeds vaker wordt Vereniging Auto Van De Zaak geconsulteerd over discussies tussen werkgever en werknemer inzake de plug-in hybride auto's. Wie betaalt de laadpaal? Wat gebeurt er met de laadpaal bij uitdiensttreding? Wat is de consequentie voor de berijder als deze de elektrische auto niet vaak genoeg oplaadt, of als de auto minder zuinig is dan verwacht in de leasecalculatie? Etc. etc.

De Vereniging Auto Van De Zaak heeft een aantal juridische voorschriften gepubliceerd die in algemene zin als redelijk en billijk verondersteld worden. De voorschriften zijn tot stand gekomen na consultatie van een aantal leasemaatschappijen. De artikelen zijn toegevoegd aan de "blauwdruk autoregeling" van VAVDZ. VAVDZ adviseert bedrijven die plug-in hybride auto’s leasen deze artikelen op te nemen in de autoregeling.

Voorzitter van de vereniging, Martin Huisman: "Iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Rij je een elektrische auto, dan moet je deze zo vaak mogelijk opladen en zuinig proberen te rijden. Sta je als werkgever toe dat iemand een dergelijke auto gaat rijden, dan moet je op de hoogte zijn van de consequenties en het elektrisch gebruik stimuleren door bijvoorbeeld mee te denken in het plaatsen van laadpalen".

VAVDZ verwacht met de publicatie van de voorschriften zowel berijders als werkgevers te helpen in het eerlijk reguleren van het gebruik van plug-in hybride auto's van de zaak.

Lees meer over de voorschriften
Blijf op de hoogte en word lid van VAVDZ

 

Geplaatst op: 14-05-2014 00:04

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen