Reiskostenvergoeding na 1 oktober 2021


Datum: 12-05-2021

De vaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer werd door het verplichte thuiswerken in Coronatijd aangepast. Hoewel medewerkers niet meer dagelijks naar kantoor reden, mochten werkgevers deze vaste vergoeding onbelast vergoeden. Alleen werknemers die een vaste reiskostenvergoeding hadden van voor 13 maart 2020 konden het afgelopen jaar deze vergoeding ongewijzigd ontvangen. Per 1 oktober 2021 komt er een einde aan deze tijdelijke goedkeuring.

Werkgevers moeten per 1 oktober het reisgedrag van de werknemers opnieuw bekijken. Reiskosten terwijl iemand thuis werkt mogen dan niet meer betaald worden, alleen de daadwerkelijke reisdagen mogen nog belastingvrij vergoed worden tot het bedrag van € 0,19 per kilometer. Een hogere vergoeding mag natuurlijk ook, maar die wordt dan wel belast. Bekijk hiervoor de normkilometervergoeding. Alleen als een werknemer 36 weken of 128 dagen naar een vaste werkplek reist, mag een vaste reiskostenvergoeding betaald worden. En dat zal voor de meeste werknemers niet meer het geval zijn. Werknemers en werkgevers moeten vanaf 1 oktober 2021 afspraken maken over het vastleggen van het reisgedrag.

VZR is verbaasd over de einddatum van deze tijdelijke goedkeuring, er is immers nog geen sprake van een einde aan de Coronamaatregelen. Blijf op de hoogte en meld je aan als member van VZR.

Geplaatst op: 28-05-2021 13:54

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen