Sportiviteit is de orde van de dag in het segment


Datum: 18-02-2021

De A- en B-segmenten van de autobranche, ofwel de stadsauto en de compacte hatchback. Eén ding hebben ze in deze editie gemeen, ze worden namelijk steeds sportiever. Maar liefst 8 van 10 auto’s hebben een speciale sportuitvoering. De één noemt het ST-line, de ander R.S.-line of merken kiezen voor de klassieke GT-benaming. Alle namen brengen de meest sportieve uitvoering van het model. Veel pk’s, sportieve stoelen en een lage weglegging zodat je als berijder goed door de bochten vliegt. De auto’s die binnen het compacte segment van de VZR Lease Top 10 vallen, hebben een vanaf-prijs van onder de € 20.000,-.

Twee maal familiesucces in het compacte segment
Zowel Toyota als Peugeot weet dit maal twee modellen uit hun merkfamilie in de top 10 te krijgen. Toyota doet dit met de keer op keer succesvolle Aygo (4) en de vernieuwde Yaris (7). Dit laatste model heeft dit jaar flink aan zijn imago gewerkt en presenteert zich nu sportiever en comfortabeler dan voorheen. Dit wordt door de zakelijke rijder duidelijk gewaardeerd.

javascript:void(0)

De familie van Peugeot bestaat uit de broertjes 108 en 208. De Peugeot 108 (10) sluit respectievelijk de Lease Top 10 af. Dit model van Peugeot heeft dezelfde techniek als de Aygo en de C1 (8) en beschikt daarom ook over een 7” display met Android Auto. Dit maakt het rijden naar locaties gemakkelijk met Google maps als navigatie en je favoriete muziekdienst daarbij op de achtergrond. De nieuwe 208 (2) verdient zijn plaats onder andere door de nieuwe Peugeot i-Cockpit 3D. Deze bestaat uit een digitaal instrumentenpaneel, een 10” touchscreen en zeven op pianotoetsen lijkende toggle switches.De meest gewaardeerde compacte hatchback
We vinden de Opel Corsa (1) boven aan het lijstje. Opel heeft deze Corsa een metamorfose gegeven. Er is vooral een slag gemaakt op de lijnen van de auto; het is allemaal een stuk sportiever. Opel trekt dit door naar het interieur met gekleurde lijnen op het dashboard en de bekleding. De zakelijke rijder heeft er duidelijk oog voor, met 3.339 registraties is deze Corsa de nummer 1 van deze editie.De Ford Fiesta (3) en de Renault Clio (5) bevinden zich in dezelfde categorie als de Corsa. Met respectievelijk 2.664 registraties voor de Fiesta en 2.022 registraties voor de Clio zijn ook deze sportief ogende modellen geliefd onder de berijders.

Net even anders dan de rest
De andere stadsauto’s in deze top 10 rollen allemaal uit dezelfde fabriek. Volkswagen en Kia doen het net anders. De Kia Picanto (6) doet zijn naam eer aan en onderscheidt zich door zijn pittige uitstraling. Bij Volkswagen valt de goed verkopende Polo met een vanaf-prijs van € 20.420,- net buiten deze compacte editie van de Lease Top 10, maar de UP! (9) van Volkswagen staat er wel in. Deze kleinste Volkswagen weet met zijn grootse ruimte weer en plek in de top 10 te bemachtigen.

Inspiratie nodig voor een hoger budget? De Top 10 van € 20.000 t/m € 40.000 en € 40000 of meer, kan je hier terugvinden!

Geplaatst op: 30-03-2021 16:22

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen