Stand van zaken op ’s heren wegen


Datum: 04-09-2017

De afgelopen maanden is er voor de zakelijke rijder veel gewijzigd op de weg. Andere zwaailichten, snelheden, verkeersborden etc. We hebben de belangrijkste punten voor je verzameld zodat je up-to-date en veilig de weg op kan.

Uiteraard kun je al het nieuws zelf bijhouden, maar is het niet makkelijker als het nieuws voor je verzameld is? Zie hieronder de belangrijkste wijzigingen over het Nederlandse verkeer.  

14 nieuwe verkeersborden
Per 1 juli zijn 14 nieuwe verkeersborden geïntroduceerd. De nieuwe verkeersborden gaan over het inhalen van langzaam verkeer (voertuigen die max. 25 km/h kunnen), rijbanen die uitsluitend voor trams, lijnbussen en/of vrachtwagens zijn en het aangeven waar een uitwijkplaats zich bevindt. Op onze VZR Facebook- en Twitter-account staan alle borden weergegeven.

A4: stiller en langzamer
De A4 is de drukste weg van het land. Het is daarom niet gek dat deze snelweg veel aandacht krijgt van de Overheid. Na onderzoek van Rijkswaterstaat worden de volgende wijzigingen doorgevoerd:
-          Tussen Hoogmade en Roelofarendsveen wordt stiller asfalt geplaatst
-          Tussen Prins Clausplein en Den Haag-Zuid mocht je voorheen van 19:00 tot 6:00 130 km/h rijden. I.v.m. de geluidsoverlast is dat teruggebracht naar 100 km/h

Meer blauw op de snelweg
De auto’s van Rijkswaterstaat gebruikten vroeger oranje zwaailichten om snel bij een ongeval aanwezig te zijn. Nadat enkele weginspecteurs een extra rijopleiding en examen hadden afgelegd, mogen zij nu ook een blauw zwaailicht gebruiken. Het is namelijk gebleken dat zij met een blauw zwaailicht 20% eerder aanwezig zijn bij een ongeval. Daarom zullen uiteindelijk alle weginspecteurs een blauw zwaailicht gaan voeren.

11 nieuwe trajectcontroles op N-wegen
Trajectcontroles worden steeds meer gemeengoed. Het is namelijk een effectieve manier om de snelheid op een groot stuk snelweg te controleren. Omdat er nog veel ongelukken gebeuren op N-wegen worden er elf extra trajectcontroles geplaatst. De elf nieuwe trajectcontroles staan op de volgende wegen:
Flevoland          
N706: Vogelweg tussen de A27 en Lelystad Airport
Friesland           
N351: tussen Wolvega en Oosterwolde
N381: tussen Drachten en Donkerbroek
Limburg              
N275: tussen Blerick en Nederweert
N564: tussen Weert en grens België
N277: tussen Ysselsteyn en Zeeland
N270: tussen Venray en Ysselsteyn
Utrecht               
N230: Utrecht, provinciale deel van de Zuilense Ring (Oostelijk gedeelte)
N414: tussen Eembrugge en Bunschoten
Zeeland              
N253: Rondweg Sluis
N256: Zeelandbrug

VZR
Schrijf u nu in als gratis VZR-lid en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast helpt u ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347- 345 246.

Geplaatst op: 05-10-2017 12:06

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen