Nederlandse gezinsauto op zonne-energie wint World Solar Challenge


Datum: 17-10-2017

Nederland wint voor de derde keer met een gezinsauto, aangedreven op zonne-energie, de Cruiser-klasse tijdens de World Solar Challenge in Australië. Solar Team Eindhoven was met hun Stella Vie veruit de snelste, maar ook meest praktische zonne-auto om meerdere personen in te vervoeren.

Afgelopen mei was Solar Team Eindhoven (STE) één van onze sprekers op onze Business Club Meeting. Uit hun enthousiasme bleek al dat ze een verdraaid goede, maar ook praktische gezinsauto op zonne-energie hadden gebouwd, de Stella Vie. Vorige week mocht de Stella Vie zich bewijzen tijdens de World Solar Challenge.

Nadat STE de Stella Vie nog op donderdag langs de weg moest parkeren vanwege een afgebroken middenconsole, pakte ze op vrijdag een zodanig grote voorsprong dat de winst ze bijna niet meer kon ontgaan.

STE deed mee in de Cruiser-klasse. Bij deze categorie gaat het niet alleen om snelheid, maar meer om zo zuinig mogelijk een lange afstand afleggen met meerdere inzittenden. De af te leggen afstand was 3.000 km. Het team uit Eindhoven legde deze afstand 2,5 keer zo zuinig af dan de concurrent uit Duitsland. De gemiddelde snelheid was 72 kilometer per uur met 3,4 personen aan boord.

Daarnaast konden er punten behaald worden voor de categorieën: praktisch, esthetiek en aerodynamica. Daar werd de volle winst behaald! Waardoor Solar Team Eindhoven met 100 punten de winst pakte. De nummer twee, het Duitse HS Bochum Solarcar-Team, behaalde 51,6 punten.

Het is de derde keer dat het STE de wereldtitel in deze Cruiser-klasse (gezinsauto klasse) wint! Vereniging Zakelijke Rijders feliciteert Solar Team Eindhoven met deze prachtige prestatie!   

Geplaatst op: 17-10-2017 21:23

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen