Straks met 130 km/h over de A2 (Utrecht – Amsterdam)


Datum: 07-01-2019

Rijkswaterstaat voert deze zomer onderhoudswerk uit aan de A2, waardoor u vanaf september 2019 met 130 km/h over de A2 mag rijden.

De zeer brede snelweg tussen Utrecht en Amsterdam is vele automobilisten een doorn in het oog op de momenten dat er weinig verkeer is en je toch niet harder mag rijden dan 100 km/h. Wij (VZR) hebben destijds het A2 Erger Je Niet-spel ontwikkelt. Een dobbelsteen met leuke weetjes, maar ook activiteiten zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens:
 

“intense verveling tijdens een rit op een 5-baans weg met een trajectcontrole en maximum snelheid van 100 km/h”

Gelukkig zijn deze dobbelstenen nu waardeloos geworden, omdat deze zomer er een dubbele laag geluidreducerend asfalt (ZOAB – Zeer Open AsfaltBeton) aangelegd wordt. Dit zorgt ervoor dat het lawaai binnen de wettelijke grenzen blijft en je de hele dag 130 km/h mag rijden. Nu mag dat nog alleen ’s nachts en mag je overdag maar 100 km/h.

Het variërende beleid van verschillende snelheden over deze verkeersader zorgde ervoor dat de Overheid jaarlijks vele bekeuringen ophaalde. Het was wel conform de afspraken met de omliggende gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen. Op basis van extra herrie en meer luchtvervuiling hielden zij een snelheidsverhoging tegen. Vier jaar geleden verhoogde de voormalige minister Melanie Schultz van Haegen al de algemene maximumsnelheid in de nacht naar 130 km/h. Twee jaar geleden was De Raad van State die de bezwaren van de protesterende gemeenten verwierp voor wat betreft de A2. Daarna was het wachten op de gewenste aanpassingen. En die aanpassingen worden deze zomer uitgevoerd.

We verwachten dat u zich na de zomer van 2019 minder ergert als u over de A2 rijdt. Tot die tijd kunt u bij ons een gratis A2 Erger Je Niet dobbelsteen (t.w.v. € 14,95) opvragen. Mail ons twee A2-boetes inclusief uw lidmaatschapsnummer, dan sturen wij u gratis een dobbelsteen op. Vraag deze aan via info@vzr.nl. Op = op. Actie loopt tot 1 september 2019. 

VZR
Schrijf je nu in als gratis VZR-lid, krijg toegang tot veel informatie/tips en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347- 345 246.

Geplaatst op: 08-01-2019 11:29

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen