16 tips voor een goede kilometeradministratie


Datum: 20-12-2012

Ook deze kerstvakantie aan de slag met de kilometeradministratie?
Het eind van het jaar is het moment voor veel berijders om hun kilometeradministratie af te ronden. Berijders met een "Verklaring geen privé-gebruik" houden een kilometeradministratie bij ter onderbouwing dat zij niet meer dan 500km privé per jaar hebben gereden. De administratie moet elke rit bevatten, per rit moet de kilometerstand opgegeven worden en er moet duidelijk worden aangegeven of de rit wel of niet zakelijk is.

Berijders kunnen op verschilende manieren de informatie voor de administratie verzamelen. We zien leden die de informatie bijhouden op een kladblokje in de auto en deze periodiek verwerken en we zien leden die een ritregistratiesysteem inbouwen in hun auto en deze aan het einde van het jaar uitlezen en verwerken.

Afgelopen jaren hebben we van veel leden vragen en verhalen ontvangen over naheffingen, fouten en verloren data. Om berijders meer informatie te geven over hoe zij dit beter en goed kunnen verwerken, hebben we een tip-blad ontworpen met 16 tips voor een goede kilometeradministratie. Denk bijvoorbeeld aan het bewaren van tankbonnen en garagenota’s en het goed verwerken van de privé-kilometers.

Bekijk hier het tip-blad

 

Geplaatst op: 21-12-2012 11:10

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen