Berijders kiezen ARVAL als beste leasemaatschappij


Datum: 11-10-2011

Zakelijke rijders hebben ARVAL gekozen als meest vriendelijke leasemaatschappij voor berijders. De Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) heeft al haar leden gevraagd naar de ervaringen over hun leasemaatschappij. ARVAL kwam als winnaar uit de bus.

Het onderzoek is vandaag gepubliceerd tijdens een bijeenkomst van Automotive Insiders met als titel: “Rapport Ranking Leasemaatschappijen”. VAVDZ heeft als doel door het publiceren van deze ranking de stem van de berijder nadrukkelijk te verwoorden.

Martin Huisman, voorzitter van de vereniging: "Het is niet de bedoeling om bepaalde leasemaatschappijen de maat te nemen. Wel willen wij graag aandacht vragen voor de berijder. Wij zien veel praktijksituaties waarbij bureaucratie en drang naar kostenbesparing direct invloed heeft op de portemonnee van de berijder. Wij komen regelmatig problemen tegen bij bestellen, inname van de leaseauto, vervroegde beëindiging of schade. Er is tussen leasemaatschappijen veel verschil op het gebied van de behandeling van berijders.

VAVDZ streeft naar een situatie waarin er een evenwichtige relatie is tussen berijder, werkgever en leasemaatschappij. VAVDZ verwacht ook dat de berijder in de toekomst een steeds grotere rol gaat spelen in de keuze van de leasemaatschappij. "Met de komst van mobiliteitsbudgetten zullen berijders steeds vaker zelf bepalen hoe en met wie ze hun mobiliteit willen organiseren," aldus Huisman.

Deze eerste editie is het begin van een jaarlijks terugkerend onderzoek. VAVDZ hoopt dat leasemaatschappijen de handschoen oppakken om de betrokkenheid en tevredenheid van berijders te verbeteren door dit onderwerp op een hogere plaats te agenderen.
 

Geplaatst op: 12-10-2011 21:17

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen