Top segment van de VZR Lease Top 10 voor de helft volledig elektrisch


Datum: 21-01-2021

Dat elektrische auto’s populair zijn onder zakelijke rijders wisten we al. De keuze voor een elektrische auto wordt nog steeds voornamelijk ingegeven door het bijtellingsvoordeel. De ontwikkeling van elektrische auto in het midden en lagere segment is in 2020 heel duidelijk geweest. Juist in het hogere segment vanaf € 40.000,- waren elektrische auto’s al langer te zien.

De helft van de meest populaire leaseauto’s in dit segment is inmiddels elektrisch en dat is toch wel opvallend te noemen. De traditionele premium merken zijn uiteraard nog steeds aanwezig, maar kijken wel aan tegen een achterstand in verkoopaantallen van hun elektrische soortgenoten.

Elektrische auto

Tesla Model 3 prijkt met 5.174 registraties fier aan kop in de ze lease top 10 over de afgelopen 6 maanden. De zakelijke rijder waardeert het merk en het model nog steeds, zo blijkt. De Audi e-tron volgt op de tweede plaats met bijna drie duizend registraties. De populaire elektrische auto van Audi is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, van ruime SUV tot sportieve Sportback. De langverwachte Polestar 2 neemt een mooie derde positie in met bijna 3.000 verkochte auto’s. De elektrische top 4 wordt tenslotte gecompleteerd door de Volkswagen ID.4. De auto is pas sinds december 2020 op de weg te zien en heeft, dankzij vele voorregistraties, maar liefst 1.510 verkochte exemplaren mogen tellen. De elektrische SUV van Mercedes, de EQC sluit dit maal de rij op positie 10. De EQC valt op door de widescreen cockpit en heeft de hoogste vanaf prijs van deze Lease Top 10 auto’s.

Hybride en brandstof
In de andere helft van de top 10 leaseauto’s van meer dan € 40.000,- zien we de bekende merken hun positie claimen. De BMW 3-serie, vijfde plaats, en de BMW 5-serie zijn ook niet weg te denken uit deze categorie. De laatste en neemt met 556 registraties in het laatste half jaar van 2020 de 6e positie in. Beide modellen zijn uiteraard ook als Plug-in hybride auto leverbaar.

De Mercedes C-klasse (7e plaatst), Audi A4 (8) en de Volvo XC 60 (9e positie) maken de lease top 10 compleet. Opvallend is dat de vaste merken en modellen in het hogere segment het beste scoren met de sedan en station uitvoeringen. Alleen de XC 60 van Volvo is een SUV.

Inspiratie nodig in de categorie tot € 20.000,- of van € 20.000 t/m € 40.000? Deze Lease Top 10’s kan je hier terugvinden!
 

Geplaatst op: 21-01-2021 14:53

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen