Petitie tegen Trajectcontrole A2


Datum: 13-07-2012


Als het aan de berijders van een auto van de zaak ligt, komt er onder de huidige omstandigheden geen trajectcontrole op de A2. Berijders vinden het wel acceptabel als de maximumsnelheid opgetrokken wordt naar 130 km per uur. Uit een onderzoek onder berijders blijkt dat 89% van de zakelijke rijders een trajectcontrole op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam afkeurt. Het Landelijk Parket Team Verkeer verklaart echter dat de trajectcontrole vanaf 23 juli start tussen Holendrecht en Maarssen.

Vooral het feit dat de brede vijf-baans weg een maximum kent van 100 kilometer per uur stuit op veel onbegrip. 77% van de berijders vindt een trajectcontrole wel acceptabel als in ieder geval de maximumsnelheid verhoogd wordt. 80% vindt overigens dat de maximumsnelheid op dit stuk A2 130 kilometer per uur zou moeten zijn. 20% vindt 120 kilometer per uur ook voldoende.
De Vereniging Auto Van De Zaak zet zich in voor de zakelijke rijder en vindt een trajectcontrole zonder een aanpassing van de maximumsnelheid een slecht signaal van de overheid richting de burger. “Dit is flauw en komt over als een vorm van “berijder pesten” aldus Martin Huisman, Voorzitter van de vereniging. “De concessie dat het een 100 km weg moet blijven, had nooit gedaan mogen worden. Miljoenen berijders mogen hier niet de dupe van worden. Je kan hier altijd nog iets aan doen. Of alsnog de snelheid omhoog, of voorlopig geen trajectcontrole.” VAVDZ is een petitie gestart op www.trajectcontrolenee.nl. Deze petitie wordt direct na de zomer aangeboden aan de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen.
 

Geplaatst op: 14-07-2012 09:14

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen