Nog meer onduidelijkheid op de A2


Datum: 05-07-2013

Een jaar na de start van de trajectcontrole van Amsterdam naar Utrecht is nu ook de trajectcontrole in de tegengestelde richting klaar. De trajectcontrole op de A2 heeft al veel stof doen opwaaien. De verschillende snelheden op verschillende tijden op verschillende delen van de trajectcontrole zijn onduidelijk en hebben veel berijders veel geld gekost. De trajectcontrole in de tegengestelde richting wordt niet veel beter.

Op maandag 15 juli start de trajectcontrolesysteem op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam. De lengte van het trajectcontrolesysteem tussen Maarssen en Holendrecht is 15,4 kilometer. Het bestaat uit drie deelsecties. Per sectie wordt gemeten hoe lang een auto erover doet om de afstand binnen die sectie af te leggen. Op basis daarvan vindt de snelheidsberekening plaats. Wie in meerdere secties te hard rijdt, krijgt de boete voor de grootste overschrijding van de limiet. Van Maarssen tot Vinkeveen mag tussen 19.00 uur 's avonds en 6.00 uur 's ochtends 130 km/u worden gereden, overdag is 100 km/u de limiet. Vanaf Vinkeveen is de limiet 24 uur per dag 100 km/u. 

VAVDZ heeft de minister recent in een brief gevraagd om een einde te maken aan de onduidelijkheid over de maximum snelheden op de Nederlandse wegen, met in het bijzonder op de A2. VAVDZ is niet tegen trajectcontroles, maar wel tegen onlogische maximumsnelheden en onduidelijke variatie in tijden en snelheden op de verschillende wegvakken. Vooral de 5-baans snelweg rond Vinkeveen waar je ook in de nacht slechts 100km/u mag, is VAVDZ een doorn in het oog. Om haar acties kracht bij te zetten heeft VAVDZ als ludieke actie vorige maand het "A2 erger je niet" spel gelanceerd. VAVDZ hoopt dat de politiek een einde maakt aan de typische Nederlandse polderbeslissingen.

Teken de petitie tegen de trajectcontrole

Lees hier meer over het "A2 erger je niet" spel

Bekijk hier de folder van Rijkswaterstaat
 

Geplaatst op: 10-07-2013 16:02

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen