VAVDZ ondersteunt ministerie van Financiën


Datum: 04-05-2012

VAVDZ werkt mee aan een onderzoek van het ministerie van Financiën naar het inrichten van variabele bijtelling per gereden privé kilometer. Naar aanleiding van het onderzoek, middels een enquête onder berijders, wil het ministerie van Financiën een zo nauwkeurig mogelijke inschatting maken om te komen tot een reële staffel.

VAVDZ heeft de enquête verspreid onder de leden die in een grijs keteken auto rijden. Een aantal andere organisaties zoals BOVAG, EVO, VNA en de RAI Vereniging werken ook mee aan het onderzoek.

Het ministerie van Financiën overweegt om de bijtelling afhankelijk te maken van de hoeveelheid privégebruik met de bestelauto. Bij weinig privégebruik geldt dan een lagere bijtelling, bij veel privégebruik een hogere bijtelling. Dit onderzoek is gezien de mogelijke afschaffing van de 500kilometer verklaring voor personenauto's alleen nog maar belangrijker geworden. Mogelijk gaan ook berijders van een personenauto versneld betalen per gereden privé kilometer.
 
Rijdt u zelf voor het werk in een bestelauto dan kunt u alsnog meedoen met de enquête. Het invullen kost ongeveer 5 minuten.

Geplaatst op: 07-05-2012 11:33

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen