Voor ieder wat wils in het compacte segment


Datum: 27-07-2021

Voor ieder wat wils in het compacte segment
De voordeligste auto in de top 10 van het compacte segment is de Toyota Aygo (2) met een vanaf-prijs van € 12.835,-. De auto met het hoogste prijskaartje in deze categorie is de Ford Fiësta (3) met een vanaf-prijs van € 19.290,-. Welke prijsverschillen zijn er binnen de uitvoeringen en wat mag je zoal verwachten?

Hoe compleet wil je rijden?
Je koopt voor € 19.290,- de voordeligste versie van de Fiësta, de Trend-uitvoering. Er zijn namelijk, jazeker, negen basisuitvoeringen. Kies je voor de Fiësta-uitvoering met het hoogste prijskaartje, dan betaal je € 33.880,-. Dan heb je ook wel een 200pk sterke ST-3 uitvoering. Deze uitvoering is zo compleet dat er eigenlijk alleen nog zaken als een panoramadak tot de extra opties behoren.
Citroën houdt met zijn C3 de keuze iets overzichtelijker. Dit model van Citroën is verkrijgbaar in zes uitvoeringen waarbij de ‘live’-versie vanaf € 18.690,- verkrijgbaar is. Deze basisversie komt standaard met cruise control, elektrische ramen/spiegels en airco. Voor de meest complete basisversie is de vanaf-prijs € 23.690,-. Hiervoor krijg je de ‘Saint James’-edition. Deze editie neemt de Feel-uitvoering van de C3 als basis maar is onder handen genomen door het modehuis Saint James, en dat is zowel aan het exterieur als het interieur te zien.

Mag het nog iets meer zijn…
Als de meest complete basisuitvoeringen uit het A- en B-segment niet voldoende luxe bieden, dan kan je de meeste uitvoeringen nog upgraden met zaken als een performance pack, comfort pack met luxe stoelen, bekleding of een speciaal kleurtje. Kortom, voor ieder wat wils.

Dit artikel is gebaseerd op de ontwikkelingen in de VZR Lease Top 10. Je vind het volledige overzicht en de verschillende prijscategorieën op de Lease top 10 pagina.
Wist je dat je als member van VZR je normlease en bijtelling kan berekenen? Meld je hier aan als je nog geen member bent!

Geplaatst op: 26-08-2021 09:07

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen