VZR eigenaar Pilot Variabele Bijtelling op privékilometers


Datum: 21-11-2019

De Mobiliteitsalliantie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) starten nog dit jaar en begin 2020 met de eerste twee van in totaal vijf pilots om ervaring op te doen met alternatieve vormen van vervoer en betaling. Hiermee wordt invulling gegeven aan het regeerakkoord. De Vereniging Zakelijke Rijders is bijzonder trots om de Pilot Variabele Bijtelling op privékilometers te mogen uitvoeren.

Iemand die veel privékilometers met een leaseauto rijdt, betaalt net zoveel bijtelling als iemand die minder rijdt. De keuzevrijheid en flexibiliteit is beperkt en leidt ertoe dat mensen niet gestimuleerd worden om hun privé kilometers op een andere manier in te vullen. Veel zakelijke rijders zijn daarom voorstander van het principe waarbij privékilometers naar rato worden afgerekend. Hoe minder je privé rijdt, hoe minder je betaalt en andersom. 
Vereniging Zakelijker Rijders (VZR) gaat, als lid van de Mobiliteitsalliantie, met de Pilot Variabele Bijtelling op privékilometers onderzoeken of invoering van een variabele bijtelling van invloed is op het aantal gereden privékilometers van een berijder. Automobilisten worden gestimuleerd om na te denken over hun reisgedrag wanneer dat direct van invloed is op hun eigen portemonnee en het gebruik van de auto. 

Voorzitter VZR Jan van Delft legt uit ”Wij zijn bijzonder trots dat VZR deze pilot gaat uitvoeren. We verwachten dat de uitkomsten van de pilot gaan bijdragen aan de oplossingen voor het bereikbaarheidsprobleem in Nederland.”

Voor de pilot worden, in samenwerking met Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen, ruim 500 zakelijke automobilisten geselecteerd die gebruikmaken van een ritregistratiesysteem, voorzien van het Keurmerk.

Geplaatst op: 21-11-2019 10:51

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen